Nieuws

Resellers zijn klaar voor cloud computing

Bijna de helft van de resellers die deelnamen aan de partnerdag van Interact eerder deze week, zeggen dat ze nu al ‘cloud’ computing aanbieden aan hun klanten. Nog eens één op vijf is van plan dat volgend jaar te beginnen doen.

Tijdens de keynote van algemeen directeur Rudi Lenaerts van Interact werden de rollen omgekeerd: in de plaats van een presentatie kregen de resellers een interactieve sessie voorgeschoteld waarbij ze via stembakjes hun mening konden geven over een aantal topics. Uiteraard stonden cloud computing en virtualisatie hoog op de agenda. Vier resellers op tien denken dat cloud computing de IT-sector helemaal zal veranderen, nog eens twee op tien denken dat er een belangrijke impact zal zijn. Slechts één op vier resellers gaf aan cloud computing maar een beperkt effect toe te dichten. 85% van de deelnemers aan de sessie ziet cloud computing als een opportuniteit, zes procent ervaart deze nieuwe manier van zaken doen als bedreigend.
 
47% van de deelnemers zegt nu al cloud computing aan te bieden. Dat gebeurt meestal in de vorm van ‘infrastructure as a service’ of &lslsquo;software as a service’.
 
Ook virtualisatie is niet nieuw voor de resellers die met Interact werken. 62% gaf aan al betrokken te zijn bij VDI-projecten. En slechts twee procent vroeg zich nog af wat VDI nu eigenlijk is. Voor alle duidelijkheid: dat acroniem staat voor ‘virtual desktop infrastructure’.
 
Nog in verband met virtualisatie: de grootste uitdagingen op dit vlak vonden de aanwezige resellers de design & planning van virtualisatie, en het beheer ervan. Ook backup & recovery en compliance bezorgen virtualisatie resellers kopzorgen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business