Nieuws

Bedrijven VS blokkeren netwerksites

Een meerderheid van de Amerikaanse werkgevers blokkeert toegang tot sociaalnetwerksites zoals Facebook en Twitter. Dit blijkt uit een onderzoek dat door adviesbureau Robert Half Technology is uitgevoerd.

54 procent van de ondervraagde bedrijven blokkeert netwerksites compleet, en nog eens negentien procent laat ze alleen toe voor "zakelijke doeleinden". Slechts tien procent van de bedrijven staat toegang tot sociale netwerken voor privégebruik toe. Zestien procent vindt "beperkt" privégebruik goed.

Voor het onderzoek zijn 1.400 chief information officers bij Amerikaanse bedrijven met meer dan honderd werknemers ondervraagd. Kleinere bedrijven zijn buiten beschouwing gelaten.

Nuances
Gebruik van sociaalnetwerksites op het werk reguleren is lastig. De cijfers gaan voorbij aan bepaalde nuances. Zo kan het beperkt gebruik van netwerksites uiteenlopen van het blokkeren van bijna alle sites tot een regel die stelt dat je de baas niet afkraakt op je pagina. Ook kunnen voor verschillende afdelingen andere regels gelden.

Aan bedrijven die compleet blokkeren is niet gevraagd of ze daarbij gebruikmaken van software. Evenmin of er gewoon een regel is waar werknemers zich aan moeten houden.

Tijdverspilling
Hoewel sociale sites voor veel mensen niet meer weg te denken zijn als dagelijks communicatiemiddel, kunnen ze tot extreme tijdverspilling leiden.

"Sociale netwerken kunnen werknemers afleiden van dringender zaken, dus het is begrijpelijk dat bedrijven de toegang beperken", zegt Dave Willmer, directeur van Robert Half Technology. "Aan de andere kant bieden deze sites aan sommige professionals uitstekende zakelijke kansen. Dat verklaart mogelijk waarom een op de vijf bedrijven toegang toestaat voor zakelijke doeleinden."

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business