Ook IBM heeft de cloud ontdekt en komt uit met een cloudopslagoplossing, de IBM Smart Business Storage Cloud. De oplossing bestaat uit een private wolk die vanachter de firewall van het bedrijf draait. Bedrijven kunnen ze uitbreiden tot meerdere petabytes aan data. Het cloudplatform kan bij het bedrijf zelf geïmplementeerd worden, of bij een partner draaien. Het zou bovendien […]

Advertentie

Ook IBM heeft de cloud ontdekt en komt uit met een cloudopslagoplossing, de IBM Smart Business Storage Cloud. De oplossing bestaat uit een private wolk die vanachter de firewall van het bedrijf draait. Bedrijven kunnen ze uitbreiden tot meerdere petabytes aan data. Het cloudplatform kan bij het bedrijf zelf geïmplementeerd worden, of bij een partner draaien. Het zou bovendien gebruik kunnen maken van de bestaande security en authenticatieprocedures van de klant.

Om vendor lock-in tegen te gaan, zal IBM standaard protocols voor dataopslag ondersteunen. Dat zou het makkelijker (en goedkoper) moeten maken om data in en uit de cloud te verhuizen.

IBM is sinds juni stapsgewijs clouddiensten aan het uitbrengen, en komt nu ook aan de consultingkant met drie nieuwe diensten die van zijn nieuwe cloudexpertise gebruik maken. ‘Strategy and Change Services for Cloud Adoption’, moet bedrijven helpen om te starten met cloud computing, onder meer door prioriteiten te analyseren en gaten in de bedrijfsprocessen te vinden. ‘Strategy and Change Services for Cloud Providers’ is dan weer bedoeld voor bedrijven die als provider van clouddiensten wllen beginnen. ‘Testing Services for Cloud’, tot slot, rekent na hoeveel het een bedrijf kost om een cloudomgeving voor het testen van applicaties aan te schaffen.

 

Update: Private wolk verduidelijkt. Het gaat om een gevirtualiseerd systeem in het bedrijf zelf, geen online oplossing.

Advertentie