Nieuws

Ruim 1 miljard schade door prijzen Proximus

De beltarieven die Belgacom hanteerde voor Proximus hebben de concurrenten schade berokkend. In totaal 1,182 miljard euro, volgens een rapport dat twee experts hebben opgesteld voor de Rechtbank van Koophandel.

Het rapport belicht de impact die de tarieven van Proximus naar Proximus hebben gehad op Base en Mobistar. Tussen 1999 en 2004 zouden deze operatoren schade hebben geleden door de tarieven die Belgacom hanteerde voor communicatie die binnen het Proximus-netwerk bleef.

Het verslag van de onderzoekers is opgesteld voor een rechtszaak die in 2003 tegen Belgacom werd gestart door Base en Mobistar. Belgacom maakte zelf het nieuws bekend in een persbericht. Daarbij onderstrepen ze dat het verslag slechts voorlopig is en dat de vastgestelde impact ‘vermeend’ is en dus niet bewezen.

Belgacom acht zich niet verantwoordelijk
Belgacom gaat zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Het bedrijf acht nog niet bewezen dat er concurrentie belemmerende praktijken zijn geweest, en dat Belgacom daarvoor verantwoordelijk was.

“Na eerste lezing van het verslag blijft Belgacom Mobile bij zijn standpunt niet aansprakelijk te zijn. En daarom zal Belgacom Mobile blijven eisen dat de vordering die door de eisers werd ingeleid ongegrond wordt verklaard”, staat nog in het persbericht te lezen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business