De overplaatsing van Fujitsu’s hardeschijfactiviteiten naar Toshiba is afgerond. Dat hebben de twee Japanse bedrijven bedrijven donderdag bekendgemaakt. De hardeschijftak van Fujitsu is nu ondergebracht in een nieuw dochterbedrijf van Toshiba, genaamd Toshiba Storage Device Corp (TSDC). Aanvankelijk houdt Fujitsu twintig procent aandeel in TSDC, maar in december 2010 zal het bedrijf volledig eigendom zijn […]

Advertentie

De overplaatsing van Fujitsu’s hardeschijfactiviteiten naar Toshiba is afgerond. Dat hebben de twee Japanse bedrijven bedrijven donderdag bekendgemaakt.

De hardeschijftak van Fujitsu is nu ondergebracht in een nieuw dochterbedrijf van Toshiba, genaamd Toshiba Storage Device Corp (TSDC). Aanvankelijk houdt Fujitsu twintig procent aandeel in TSDC, maar in december 2010 zal het bedrijf volledig eigendom zijn van Toshiba.

De deal is in februari al aangekondigd. De afronding duurde langer dan verwacht, vanwege vertraging bij het verkrijgen van toestemming van de Europese Commissie.

Concurrentie
Toshiba heeft hevige concurrentie te verduren van Seagate, Western Digital en Hitachi. Mogelijk zal de overname van de Fujitsu-tak het elektronicabedrijf helpen om een stevigere positie te krijgen op de markt van harde schijven. In maart 2016 wil Toshiba een vijfde van die markt hebben veroverd.

Met een bijdrage van Lance Whitney

Advertentie