Microsoft is klaar met het ontwikkelingswerk aan de ‘XP-modus’ in Windows 7, zo heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. De afgeronde software virtualiseert XP binnen het nieuwe besturingssysteem. Zo kunnen programma’s die niet werken in Windows 7 toch worden gedraaid. De XP-modus komt 22 oktober, de dag dat Windows 7 wordt gelanceerd, beschikbaar als gratis download voor gebruikers van […]

Advertentie

Microsoft is klaar met het ontwikkelingswerk aan de ‘XP-modus’ in Windows 7, zo heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. De afgeronde software virtualiseert XP binnen het nieuwe besturingssysteem. Zo kunnen programma’s die niet werken in Windows 7 toch worden gedraaid.

De XP-modus komt 22 oktober, de dag dat Windows 7 wordt gelanceerd, beschikbaar als gratis download voor gebruikers van 7 Professional, Enterprise en Ultimate. Computerfabrikanten krijgen de kans om de software aan te bieden bij hun systemen.

Om de compatibiliteitslaag te kunnen benutten, is een computer met minstens 2 GB geheugen en virtualisatieondersteuning op chipniveau vereist.

Overgang
Microsoft heeft de XP-modus in april bekendgemaakt. De virtualisatielaag is vooral gericht op kleine bedrijven. Het is ontworpen om de overgang te vergemakkelijken voor bedrijven die nog programma’s draaien die niet goed werken met Windows 7 of Windows Vista.

Hiermee hoopt Microsoft teleurgestelde reacties zoals bij de introductie van Vista te voorkomen. Toen was het voor veel gebruikers een grote schok te ontdekken dat veel programma’s niet meer functioneerden.

Microsoft heeft XP-modus Windows 7 gereed

De XP-modus van Windows 7

Advertentie