Distributeur Didi Tech & Distribution is ongeschonden uit zijn gerechtelijk akkoord gekomen. Op 29 september keurde de rechtbank van koophandel in Antwerpen het herstelplan van Didi goed. DTD had op 11 mei het gerechtelijk akkoord aangevraagd en werd dat ook toegewezen op 26 mei. Alsof het gerechtelijk akkoord nog niet voldoende was, werd DTD op […]

Advertentie

Distributeur Didi Tech & Distribution is ongeschonden uit zijn gerechtelijk akkoord gekomen. Op 29 september keurde de rechtbank van koophandel in Antwerpen het herstelplan van Didi goed.

DTD had op 11 mei het gerechtelijk akkoord aangevraagd en werd dat ook toegewezen op 26 mei. Alsof het gerechtelijk akkoord nog niet voldoende was, werd DTD op 11 juni extra getroffen: door wateroverlast stortte een deel van het dak van het magazijn en de assemblagehal in.
 
“Samen met en voor het personeel zijn we er steeds in blijven geloven en blijven vechten voor het behoud van DTD,” zegt zaakvoerder David De Wever. Tijdens de procedure werden een aantal herstructureringen doorgevoerd. Het personeelsbestand werd ingekrompen en alle kostenposten werden tot het strikt noodzakelijke herleid.
 
Ook in het assortiment werd gesneden: DTD blijft een kleiner en meer gespecialiseerd assortiment verdelen. “Maar de focus op B2B die reeds begin 2008 werd ingezet, werd versneld verdergezet en zal de komende maanden nog geaccentueerd worden,” zegt De Wever. “Het bouwen en configureren van servers is zeker één van de actviteiten die DTD gedurende deze zwarte periode heeft kunnen recht houden en rendabel maken. Supermicro is trouwens één van de leveranciers die DTD ook in de moeilijke tijden is blijven steunen. DTD was en is trouwens de grootste verdeler van Supemicro op de Belux markt.”
 
Eigenaars Didier Beernaert en David De Wever zijn er trots op dat ze Didi Tech & Distribution doorheen deze storm hebben kunnen loodsen. “We bedanken alle leveranciers en klanten die ons tijdens deze moeilijke periode zijn blijven steunen. Wij zijn ook fier dat we voor deze optie hebben gekozen. DTD zal uiteindelijk niemand in de kou laten staan, noch op vlak van service noch op het vlak van de garantie.”
 
Didi Tech & Distribution kijkt ook al naar de toekomst, en heeft een aantal projecten op stapel staan. Zo diende de distributeur een aanvraag in om te participeren in Start2surf, het overheidsproject dat de digitale kloof wil dichten. DTD heeft ervaring in dit soort acties: het nam in 2006 al deel aan een eerste golf van Internet voor Iedereen. In het kader van dat project leverde DTD ongeveer 7000 PC’s en notebooks. Daarnaast staan bij DTD nog andere projecten in de startblokken. “We willen oplossingen aanbieden in plaats van dozen te schuiven. Op dat vlak staan de marges te veel onder druk.”
 
 
Advertentie