Nieuws

Lexmark en Ingram Micro lanceren zero risk

Printerfabrikant Lexmark en distributeur Ingram Micro zetten een eindejaarsactie op waarbij resellers materiaal van Lexmark in huis kunnen nemen zonder het risico te lopen met de stock te blijven zitten. Resellers krijgen bovendien betalingsuitstel van 60 dagen.

De ‘zero risk’ actie slaat zowel op de laserprinters en lasermultifunctionals als op de inkjetmultifunctionals van Lexmark. Resellers kunnen die via Ingram Micro bestellen om ze in hun winkel te promoten. Na zestig dagen kunnen ze die ofwel definitief aankopen, ofwel terugsturen naar Ingram Micro. Voorwaarde is wel dat de toestellen nog in de originele staat zijn. Het terugsturen gebeurt ook op kosten van de reseller. Met deze actie lopen de resellers geen financiële risico’s die anders wel gepaard gaan met het nemen van voorraad.
Naast deze verkoopsvoorwaarden krijgen de resellers ook nog ondersteuning van Lexmark: een Lexmark vertegenwoordiger gaat langs bij de reseller om extra uitleg te geven over de toestellen en er zijn ook verkoopsondersteunende brochures beschikbaar. Bovenop deze actie zijn ook nog demo-toestellen beschikbaar aan uitzonderlijke voorwaarden.
 
“In deze moeilijke tijden begrijpen we de budget- en voorraadbeperkingen van de IT resellers,” zegt Danny Molhoek, country manager voor Lexmark Benelux. “Samen met Ingram willen we de resellers helpen om hun omzet te verhogen, zonder dat zij risico’s hoeven te nemen aangezien ze de mogelijkheid krijgen om hun onverkochte Lexmark toestellen terug te bezorgen.”
 
Bij Ingram Micro is men bijzonder tevreden over dit aanbod: “We twijfelen er niet aan, dat dit nieuwe samenwerkingsvoorstel van Lexmark zal beantwoorden aan de verwachtingen van onze resellers,” zegt algemeen directeur Steve Meynen. “De economische situatie is veranderd, en we zijn trots om ons verkoopnetwerk in de mogelijkheid te kunnen stellen om hun zakencijfer te verhogen zonder dat zij het voortbestaan van hun bedrijf in gevaar brengen. Iedereen wint bij dit nieuwe voorstel: de hele keten van leverancier – distributeur – reseller en eindconsument.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business