Per 1 oktober is value add distributeur Kappa Data distributeur geworden van de producten van Barracuda. Dat Californische bedrijf beschikt over een brede waaier aan producten zoals spamfilter, load balancing en mail archiving. “We waren al een tijd op zoek naar een goed product voor webfiltering dat zowel voor KMO’s als enterprise klanten geschikt was,” […]

Advertentie

Per 1 oktober is value add distributeur Kappa Data distributeur geworden van de producten van Barracuda. Dat Californische bedrijf beschikt over een brede waaier aan producten zoals spamfilter, load balancing en mail archiving.

“We waren al een tijd op zoek naar een goed product voor webfiltering dat zowel voor KMO’s als enterprise klanten geschikt was,” zegt algemeen directeur Patrick Casteels van Kappa Data. “We hadden er een heleboel bekeken, maar vonden ze niet passen bij ons. Tot we Barracurda ontmoetten.”
 
Bijkomend voordeel aan Barracuda is dat het bedrijf ook beschikt over nieuwe toepassingen zoals e-mail archivering. “Weinig bedrijven zijn nu al doordrongen van het nut van een dergelijke toepassing. Maar vooral bij KMO’s is het bewaren van belangrijke mailberichten een echt probleem. Tegenwoordig loopt alles via e-mail, zelfs belangrijke contracten.” Volgens Casteels toont de overeenkomst met Barracuda aan dat Kappa Data steeds de vernieuwing opzoekt.
 
Tot voor kort werd Barracuda verdeeld door Westcon, maar aan die samenwerking kwam heel recent een einde. In België zijn al een aantal Barracuda-resellers actief. Een deel ervan is al klant bij Kappa Data, een ander deel kan de value add distributeur uit De Pinte nu leren kennen.
 
Rond Barracuda plant Kappa Data een reeks activiteiten voor de resellers, zodat die zowel technisch als commercieel sterk staan. Binnenkort lanceert Barracuda ook een nieuw partnerprogramma.
 
In de volgende editie van IT Reseller, die op 23 oktober verschijnt, publiceren we een uitgebreid interview met Patrick Casteels van Kappa Data.

Geen velden gevonden.