Volgens het onderzoeksbureau Gartner zal de pc-markt er in 2009 slechts met twee procent achteruitgaan. In het begin van het jaar ging Gartner nog uit van een daling met meer dan 11 procent. In juni paste Gartner zijn vooruitzichten voor het eerst aan, toen gewaagde Gartner nog van een daling met 6 procent. Volgens Gartner […]

Advertentie

Volgens het onderzoeksbureau Gartner zal de pc-markt er in 2009 slechts met twee procent achteruitgaan. In het begin van het jaar ging Gartner nog uit van een daling met meer dan 11 procent.

In juni paste Gartner zijn vooruitzichten voor het eerst aan, toen gewaagde Gartner nog van een daling met 6 procent. Volgens Gartner schiet de verkoop van draagbare pc’s opnieuw omhoog. Daarnaast is ook de daling in de afzet van desktops afgeremd. Voor het hele jaar rekent Gartner nu op de verkoop van 285 miljoen pc’s.
 
Opmerkelijk is wel de stijgende verkoop van netbooks. Van deze minilaptops zullen er dit jaar wereldwijd 25 miljoen over de toonbank gaan. Volgend jaar moet dat aantal stijgen tot 37 miljoen stuks. Volgens Gartner gaat het succes van de netbooks grotendeels ten kosten van de verkoop van budget notebooks.
 
Voor volgend jaar rekent Gartner op een groei van de pc-markt met meer dan 12 procent.