Microsoft-baas Steve Ballmer is ontevreden over besturingssysteem Windows Mobile. "We hebben het verpest met Windows Mobile", zou hij gezegd hebben. Aanwezigen op de Microsoft Venture Capitalist Summit hebben dat via Twitter doorgegeven, zo is te lezen op de site van Computer World. Volgens de Twitter-pagina van durfkapitalist Paul Jozefak heeft Ballmer gezegd dat hij zou […]

Advertentie

Microsoft-baas Steve Ballmer is ontevreden over besturingssysteem Windows Mobile. "We hebben het verpest met Windows Mobile", zou hij gezegd hebben.

Aanwezigen op de Microsoft Venture Capitalist Summit hebben dat via Twitter doorgegeven, zo is te lezen op de site van Computer World. Volgens de Twitter-pagina van durfkapitalist Paul Jozefak heeft Ballmer gezegd dat hij zou willen dat Windows Mobile 7 al uit was, terwijl versie 6.5 nog officieel gelanceerd moet worden.

Versie 6.5 staat gepland voor een lancering in oktober, versie 7 staat op de rol voor volgend jaar. Ballmer heeft op het evenement gezegd dat er nieuw talent aan het Windows Mobile-team wordt toegevoegd en dat "dit niet meer zal gebeuren", waarmee hij doelt op de teleurstelling over 6.5 en niet op het versterken van het team.

Dalend marktaandeel
Windows Mobile had volgens cijfers van Gartner in het tweede kwartaal van 2009 een wereldwijd marktaandeel van 9%, terwijl dat in 2008 nog 11,8% was.

Symbian levert ook al enkele jaren marktaandeel in en zat in het tweede kwartaal van 2009 op 51% (ten opzichte van 57% een jaar eerder). Grote winnaars op de markt zijn Apple met de iPhone en RIM met de Blackberry, die respectievelijk stijgen naar 12 en 16%. Android van Google staat op 2% van het totaalaandeel.