Nieuws

Intel stopt Core i7 in laptops

Intel heeft in San Francisco de nieuwe Core i7 Mobile processors voorgesteld. Dat is de reeks die voordien de codenaam Clarksfield droeg.

De drie nieuwe quadcore processoren zijn gebaseerd op een Nehalem-architectuur. Ze zijn gemaakt met de 45 nm-technologie en bieden, afhankelijk van het model, snelheden van 1,6 GHz, 1,73 GHz en 2 GHz.

De nieuwe Clarksfield-processoren brengen nog een primeur naar de laptop. Ze zijn de eerste chips die een boost kunnen leveren van 1,2 GHz in turbomodus.

Kernen uitschakelen
De processor kan ook ongebruikte processorkernen uitschakelen. Als de computer weinig berekeningen te verwerken heeft, zou dat voor een energiebesparing kunnen zorgen.

Voor Intel is het volgende een 32 nm-chip. Daarbij wordt gebruikgemaakt van nog fijnere schakelingen in de chip. Algemeen genomen leidt dat tot verdere miniaturisatie en een daling van het energieverbruik.

De volgende chips met 32 nm-technologie zijn de Arrandales. Die zullen een 32 nm-CPU bevatten en een grafische chip met 45 nm-schakelingen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business