Met Internet Everywhere Ticket lanceert Mobistar een herlaadkaart voor 3G-internet op de pc. Het gaat om een datasimkaart met 250 MB die vanaf 5 euro te herladen is. Daarmee wil Mobistar het zijn klanten mogelijk maken om in België op hun pc te surfen waar en wanneer ze willen, en tegelijk hun budget onder controle […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Met Internet Everywhere Ticket lanceert Mobistar een herlaadkaart voor 3G-internet op de pc. Het gaat om een datasimkaart met 250 MB die vanaf 5 euro te herladen is.

Daarmee wil Mobistar het zijn klanten mogelijk maken om in België op hun pc te surfen waar en wanneer ze willen, en tegelijk hun budget onder controle te houden.

Een oplossing voor wie een vaste internetverbinding heeft, maar occasioneel ook buitenshuis wil kunnen surfen — bijvoorbeeld tijdens een vakantie in eigen land. Maar de formule zal wellicht ook succes kennen bij buitenlanders die tijdelijk in ons land verblijven en hier dan willen kunnen surfen tegen een betaalbaar tarief.

Het aanbod komt er na een marktonderzoek en ligt in het verlengde van Mobistar Internet Everywhere, de abonnementsformule die Mobistar in november 2007 al lanceerde, zegt woordvoerder Patti Verdoodt. Eind juni van dit jaar telde Mobistar al meer dan 68.000 klanten voor dat mobiele internet, "en hun aantal blijft groeien". Mobistar wil het mobiel surfen echter ook mogelijk maken zonder abonnement.

Het Internet Everywhere Ticket is een voorafbetaalde datasimkaart die herlaadbaar is. De kaart is verkrijgbaar met of zonder USB-modem, en heeft initieel 250 MB datavolume. Mét USB-modem kost hij 79 euro, zonder modem 25 euro, en hij is één jaar geldig na activering.

Herladen kan vanaf een bedrag van 5 euro (voor 25 MB) tot 50 euro (voor 500 MB), en de herlaadtickets zijn geldig gedurende 31 dagen na het herladen. De installatie van de prepaidkaart is eenvoudig, en de klant kan ook op elk moment zijn dataverbruik raadplegen via het internet. Het Internet Everywhere Ticket is beschikbaar vanaf 28 september.