Nieuws

Dell koopt zich in dienstenmarkt

Computerbouwer Dell wil Perot Systems overnemen voor 3,9 miljard dollar. Dat wordt de grootste overname ooit voor de nummer twee op de pc-markt. Met die overname wil Dell zich ook als dienstenleverancier profileren.

Het overnamebod bedraagt 30 dollar per aandeel van Perot Systems. Dat is meer dan twee derde boven de slotkoers van het bedrijf vorige vrijdag. Naar verluidt zouden beide bedrijven het zondag al eens geworden zijn. Nu is het enkel nog wachten op de goedkeuring van de officiële instanties.

Perot Systems wordt door Dell vooral overgenomen voor zijn dienstenafdeling. Het bedrijf is gespecialiseerd in het onderhoud van computersystemen en datacenters, en in het management van software en websites. Maar Perot Systems levert ook software voor bedrijfstoepassingen. Het is met name erg actief in de sectoren waar ook Dell sterk in geïnteresseerd is: overheid en gezondheidszorg.

Dell slaat met de overname dus twee vliegen in één klap. Enerzijds profileert het bedrijf zich eindelijk op de dienstenmarkt. Een absolute noodzaak als het au serieux genomen wil worden naast giganten zoals IBM en HP. Anderzijds koopt het zich in twee markten waar naar Dells verwachting de volgende jaren bijzonder veel geïnvesteerd zal worden in IT. Met name de gezondheidszorg oogt veelbelovend, gezien Obama’s plannen om IT te gebruiken als wapen tegen de steeds stijgende kosten in die sector.

Perot Systems is opgericht door de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat en miljardair Ross Perot. Michael Dell liet al uitschijnen dat er nog verschillende overnames zullen volgen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business