Dankzij de automatisering en het succes van het elektronische aangiftesysteem Tax-on-web is de fiscus dit jaar al in augustus begonnen met het versturen van de aanslagbiljetten voor de inkomsten van het jaar 2008. In augustus zijn er al zo’n 100.000 aanslagformulieren verstuurd, zegt directeur Yves Cappelier van de Federale Overheidsdienst Financiën. Tegen eind deze maand […]

Advertentie

Dankzij de automatisering en het succes van het elektronische aangiftesysteem Tax-on-web is de fiscus dit jaar al in augustus begonnen met het versturen van de aanslagbiljetten voor de inkomsten van het jaar 2008.

In augustus zijn er al zo’n 100.000 aanslagformulieren verstuurd, zegt directeur Yves Cappelier van de Federale Overheidsdienst Financiën.

Tegen eind deze maand zouden er ongeveer een miljoen van de ruim zes miljoen afrekeningen verstuurd moeten zijn. Ter vergelijking: vorig jaar werd er pas in september begonnen met de verzending en waren er tegen het einde van de maand maar zo’n 11.000 afrekeningen de deur uit.

Met de snellere verzending lost de fiscus een belofte in. In juli, net na het afsluiten van de aangiftetermijn, had Carlos Six, directeur-generaal van de belastingen, al beloofd dat mensen die Tax-on-web gebruiken, sneller een afrekening zouden krijgen.

Bedoeling was dat mensen met een eenvoudige aangifte die geld moeten terugkrijgen, dat bedrag nog voor het einde van het jaar op hun rekening zouden hebben staan. Cappelier ontkende gisteren dan ook dat het vooral mensen zijn die moeten bijbetalen, die al een afrekening in de bus kregen.

Eén op de drie
Dit jaar vulde ongeveer één op de drie belastingplichtigen zijn aangifteformulier in via Tax-on-web. Professionele gevolmachtigden kunnen nog tot eind volgende maand aangiftes indienen. Minister van Financiën Didier Reynders (MR) verwacht dat er dan 2,3 miljoen aangiftes elektronisch ingevuld zullen zijn.

 

Advertentie