Nieuws

Welles-nietes over Google Voice op iPhone

Apple ontkent dat het de Google Voice-applicatie heeft afgewezen voor verkoop in de App store. In een brief aan de Amerikaanse telecomwaakhond FCC spreekt Google dat direct tegen.

In de brief zegt Google dat Apple de applicatie in juli wel degelijk heeft afgewezen. Het document is een paar weken geleden al verstuurd. Tot vrijdag waren belangrijke delen onleesbaar gemaakt, maar Google heeft zijn verzoek om vertrouwelijkheid in de zaak laten vallen.

Belfunctie
Google heeft van Phil Schiller, Apples directeur voor wereldwijde marketing, te horen gekregen dat de applicatie is afgewezen, zo staat te lezen in de brief. De reden: "Omdat Apple gelooft dat de applicatie de belfunctie van de iPhone dupliceert", aldus Google. Dat terwijl Apple de FCC verteld heeft dat het nog bezig was met de beoordeling van de applicatie.

Apple houdt vast aan zijn versie van het verhaal. "We zijn het met geen van de verklaringen van Google eens", verklaarde de Mac-maker vrijdag. "Apple heeft de Google Voice-applicatie niet geweigerd en we blijven het bespreken met Google."

In Googles brief staat ook nog dat Apple de iPhone-versie van Google Latitude heeft afgewezen, omdat die te veel overeenkomsten zou hebben met de ingebouwde Maps-applicatie in de iPhone.

AT&T
Gebruikers kunnen met Google Voice erg goedkoop of gratis bellen en sms’en. Om die reden is gespeculeerd dat AT&T achter de afwijzing van de applicatie zit. De FCC heeft ook aan de Amerikaanse provider informatie over de kwestie gevraagd. Het bedrijf ontkent alle betrokkenheid. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business