Nieuws

Virtualiseren op Macs met Parallels

Tech Data is de nieuwe Benelux-distributeur voor de Mac productreeks van Parallels. Dit softwarebedrijf heeft in de distributeur een waardevolle partner gevonden met een bewezen Apple-expertise.

Softwarevendor Parallels is wereldwijd actief op het vlak van virtualisatie- en automatiseringssoftware waarmee het computergebruik voor consumenten, bedrijven en service providers wordt geoptimaliseerd, zowel op de belangrijke hardware als de besturingssystemen en de virtualisatieplatformen. Parallels werd opgericht in 1999. De snelgroeiende onderneming telt momenteel 700 medewerkers in Noord-Amerika, Europa en Azië.
 
Sedert september is Tech Data de nieuwe Benelux-distributeur voor de Mac productreeks van Parallels. Met de oplossing ‘Parallels Desktop for Mac’ kunnen Windows-programma’s op Apple-computers draaien. De toepassing telt zowat twee miljoen gebruikers over de hele wereld. Met de andere oplossing, ‘Parallels Server for Mac’, wordt voor het eerst virtualisatie mogelijk op Apple-servers. Door de samenwerking met Tech Data verwacht Parallels te kunnen profiteren van de bestaande relaties van de distributeur en zich te kunnen richten op de KMO-markt.
 
“In Tech Data hebben wij een waardevolle partner gevonden met een bewezen Apple-expertise die goed gepositioneerd is in KMO-omgevingen,” stelt Stefan Hölzl, Europees verkoopsdirecteur bij Parallels. Thomas Huber, sales account manager Consumer & Small Business Central Europe & Benelux vult aan: “Tech Data werkt zowel met resellers van Apple als van Windows en is daarom de juiste distributiepartner voor de Mac-oplossingen van Parallels.”
 
Hoe staat het momenteel met de partnerprogramma’s? “Op dit moment biedt Parallels al trainingen aan en binnenkort zullen door Parallels en Tech Data gezamenlijke trainingen, webcasts en mailcampagnes worden opgestart”, aldus nog Huber.
 
Tech Data ziet in ‘Parallels Desktop for Mac’ een prominente softwaretechnologie voor Mac-computers waarmee Mac-resellers zeker hun voordeel zullen kunnen doen. Ook in ‘Parallels Server for Mac’ ziet de distributeur uitstekende marketingmogelijkheden voor bedrijven die een voorkeur hadden voor Mac-computers maar uiteindelijk wegens de incompatibele software toch opteerden voor een Windows-platform. Overigens zal Tech Data weldra ook de Parallels Server for Windows en Linux gaan verdelen. Die nieuwe producten zullen in de nabije toekomst gelanceerd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business