Nieuws

Nieuwe grafische kaarten met Powercolor

Tul Corporation sloot in juni met Tech Data een pan-Europees distributiecontract af voor de verdeling van zijn ATI Powercolor grafische kaarten. Dat bleek een schot in de roos, want de volumes gingen meteen de hoogte in.

Het Taiwanese bedrijf Tul Corporation is een fabrikant van grafische ATI-kaarten onder de merknaam Powercolor. Het aanbod omvat eveneens moederkaarten en multimediakaarten. De onderneming stelt wereldwijd meer dan 150 medewerkers tewerk in haar kantoren in China, Europa, de Verenigde Staten en Rusland. Van daaruit ondersteunen zij meer dan 300 ‘channel partners’ en distributeurs in meer dan 50 landen. Tot de cliënteel behoren de grote computerconstructeurs, distributeurs, value added resellers en systeemintegratoren.
 
In juni ondertekende de Taiwanese fabrikant met Tech Data een samenwerkingscontract voor de distributie van zijn producten in de Europese landen. De reden voor deze overeenkomst lag in het feit dat Tech Data in deze landen over een uitgebreid distributienetwerk beschikt met een zeer ruime waaier aan resellers. Vincent Monnier, sales manager PC Business Division: “Ondanks de economische crisis bleek deze samenwerking meteen een schot in de roos. In België, bijvoorbeeld, waren we nog niet op de markt met onze grafische kaarten, maar dankzij de samenwerking met Tech Data is deze markt zeer sterk opgestart voor Powercolor.”
 
Tul Corporation voert momenteel nog geen partnerprogramma’s voor de resellers maar daar gaat binnenkort verandering in komen. Het bedrijf bereidt een programma voor met gratis testkaarten voor de resellers. Indien zij of de eindklanten niet tevreden zijn, zullen zij de kaarten gewoon kunnen terugsturen naar Tech Data. “Met dit ‘seed’-programma voor de wederverkopers en de klanten die onze producten nog niet kennen, zullen wij ons aanbod op actieve wijze kunnen voorstellen,” legt Monnier uit.
 
Waarom zou een reseller eigenlijk de producten van Tul Corporation verkiezen boven die van de concurrenten? “Wij zijn sterk gespecialiseerd in alle grafische ATI-kaarten en bieden een zeer compleet gamma aan”, antwoordt Monnier. “Bovendien zijn we qua verkochte volumes de nummer twee in de wereld. Dankzij deze grote schaal kunnen wij werken aan scherpe prijzen. Een ander, bijkomend voordeel van deze sterke marktpositie is het feit dat wij steeds als eerste de nieuwste producten kunnen aanbieden.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business