In maart sloot Zyxel een distributieovereenkomst af met Tech Data. De netwerkspecialist wil via de distributeur vooral de KMO-markt bereiken. Dankzij het zeer ruime productgamma van Zyxel kunnen de resellers bij slechts één enkele partij terecht voor alle netwerkproducten. Zyxel werd in 1989 opgericht in Taiwan. Het bedrijf ging van start als modemfabrikant en is […]


In maart sloot Zyxel een distributieovereenkomst af met Tech Data. De netwerkspecialist wil via de distributeur vooral de KMO-markt bereiken. Dankzij het zeer ruime productgamma van Zyxel kunnen de resellers bij slechts één enkele partij terecht voor alle netwerkproducten.

Zyxel werd in 1989 opgericht in Taiwan. Het bedrijf ging van start als modemfabrikant en is tegenwoordig één van de belangrijkste leveranciers van DSL routers. Het bedrijf speelt ook een belangrijke rol bij nieuwe ontwikkelingen voor netwerken zoals netwerkbeveiliging en –beheer, triple play, quality of service (QoS), e.d. Met een portfolio van meer dan 250 producten biedt Zyxel zowel oplossingen voor de consumentenmarkt als de zakelijke markt. De fabrikant beschikt wereldwijd over drie design centers en 16 verkoopkantoren. Daarnaast heeft de organisatie distributeurs in 70 landen die meer dan 150 regionale markten bedienen.
 
In maart sloot Zyxel voor de Belgische markt een distributieovereenkomst af met Tech Data. “We werkten in België al met een value added distributeur maar het ontbrak ons nog aan een broadliner,” verklaart marketing manager Tonko De Wit. “Onze keuze ging uit naar Tech Data omwille van hun erg ruime database.” De netwerkspecialist wil via Tech Data vooral resellers bereiken die zich richten tot de KMO-markt. Speciaal voor dit segment ontwikkelde de fabrikant o.a. ZyWall, een complete beveiligingsoplossing voor de KMO.
 
Zyxel ondersteunt resellers met het ZyPartner partnerprogramma dat vier niveaus telt. Dit programma bevordert de vakkennis door middel van verkoopstrainingen en technische trainingen. Verder zorgt Zyxel voor een continue informatiestroom. Resellers die inschrijven op www.zypartner.be ontvangen elk kwartaal een gedrukte newsletter met nieuws over nieuwe producten en resellers. Elke maand ontvangen ze tevens een e-newsletter met productnieuws en eentje met resellernieuws. Verder hebben zij nog recht op demokortingen en een aparte reseller supportlijn in het Nederlands of Frans.
 
Bij Zyxel is de helft van het personeel betrokken bij R&D. De fabrikant zet dan ook technisch hoogstaande producten in de markt en dat aan aantrekkelijke prijzen. Bijkomende troef: dankzij het brede gamma van Zyxel kunnen resellers bij één enkele partij terecht voor al hun netwerkproducten. Met deze ‘one stop shop’-benadering kunnen ze hun kennisniveau makkelijk op peil houden en snel oplossingen uitwerken voor de klanten.