In maart stelde opslagsoftwarespecialist Acronis Tech Data aan als broadline distributeur voor België. Acronis wil zo vooral zijn bereik naar resellers op de KMO- en de corporate markt vergroten. Voor de reseller biedt opslagsoftware trouwens uitstekende groeimogelijkheden. Het Amerikaanse softwarebedrijf Acronis is specialist in backup-, recovery- en migratiesoftware. De softwareproducten worden in meer dan 180 […]


In maart stelde opslagsoftwarespecialist Acronis Tech Data aan als broadline distributeur voor België. Acronis wil zo vooral zijn bereik naar resellers op de KMO- en de corporate markt vergroten. Voor de reseller biedt opslagsoftware trouwens uitstekende groeimogelijkheden.

Het Amerikaanse softwarebedrijf Acronis is specialist in backup-, recovery- en migratiesoftware. De softwareproducten worden in meer dan 180 landen verdeeld en zijn beschikbaar in 15 talen. Sinds 2007 is Acronis actief in de Benelux en tegenwoordig telt het bedrijf in deze markt al 120 Acronis Certified Partners.
 
In maart stelde de vendor Tech Data aan als nieuwe distributeur voor België. “We hadden toen al drie distributeurs in België. Naast value added distributeurs zochten we echter nog een broadliner en daarvoor viel de keuze op Tech Data,“ zegt Dirk Raeymaekers, channel manager Benelux. De softwareleverancier wil via Tech Data vooral zijn bereik naar resellers op de KMO- en de corporate markt vergroten.
 
Begin dit jaar lanceerde Acronis een nieuw partnerprogramma dat resellers in drie niveaus indeelt. Acronis Software Partners hebben toegang tot online technische ondersteuning en tot sales- en marketingmiddelen. Een Acronis Certified Partner krijgt uitgebreide salestrainingen, technische certificering, toegang tot gezamenlijke marketingbudgetten en heeft de regional channel manager als direct aanspreekpunt. Certified Partners hebben altijd minstens één Acronis Certified Engineer (ACE) in dienst. Een Acronis Enterprise Solutions Partner, tenslotte, profiteert van specifieke ondersteuning van Acronis bij pilootprojecten.
 
Tegelijk met de lancering van het nieuwe partnerprogramma startte Acronis ook een online partner portal om resellers en distributeurs te ondersteunen met verkoopstools. De portal biedt tevens trainingsmogelijkheden en technische ondersteuning via een online vragenformulier en een kennisbank. De resellers kunnen tijdens kantooruren ook telefonische ondersteuning krijgen en problemen voorleggen via e-mail.
 
“Vanzelfsprekend kan Acronis voor stijgende omzetten bij de resellers zorgen,” zegt Raeymaekers. “Databescherming zal immers altijd een essentiële behoefte blijven en die beantwoorden wij met degelijke, goed uitgekiende producten. Wij bieden de reseller ook goede marges en tal van mogelijkheden op het vlak van upselling, cross-selling, migratie naar nieuwe platformen en virtualisatie.”