De Pre heeft de verkoopresultaten van Palm-smartphones verhoogd met 134%. Maar desondanks heeft Palm voor het achtste opeenvolgende kwartaal verlies gedraaid. De telefoonfabrikant zag zijn totale verkoopresultaten met 80% dalen. Het bedrijf verkocht in het eerste fiscale kwartaal 823.000 smartphones. Een groot deel daarvan zijn Pre-telefoons. Ondanks de goede resultaten van de Pre komt Palm […]


De Pre heeft de verkoopresultaten van Palm-smartphones verhoogd met 134%. Maar desondanks heeft Palm voor het achtste opeenvolgende kwartaal verlies gedraaid. De telefoonfabrikant zag zijn totale verkoopresultaten met 80% dalen.

Het bedrijf verkocht in het eerste fiscale kwartaal 823.000 smartphones. Een groot deel daarvan zijn Pre-telefoons.

Ondanks de goede resultaten van de Pre komt Palm uit op een verlies van 164,5 miljoen dollar, al is dat wel beter dan analisten hadden verwacht.


Laatste hoop
Palm verliest de laatste jaren gestaag marktaandeel aan concurrenten zoals Apple met zijn iPhone en Research In Motion met de Blackberry. De Pre wordt gezien als de laatste hoop van Palm om de concurrentiestrijd weer aan te gaan.

Directeur Jon Rubinstein zegt dat Palm van plan is om zich exclusief op Web OS te richten. Dat nieuwe besturingssysteem is de basis van de Pre en staat tevens op de nieuwe Pixi-smartphone. Hoewel de huidige generatie Palm Treo’s nog gebruikmaakt van Windows Mobile, zegt Palm dat toekomstig onderzoek gericht zal worden op Web OS.

Klap voor Microsoft
Hoewel de stap niet verrassend is (Palm heeft een behoorlijke investering in Web OS gedaan), is dit een klap voor Microsoft. De softwarereus heeft moeite om steun te krijgen voor zijn Windows Mobile-besturingssysteem.

Microsoft kondigde in 2005 met veel bombarie aan dat Palm de eerste licentienemer was van zijn nieuwe besturingssysteem. Het zette Palm-directeur Ed Colligan samen met Bill Gates op het podium om de nieuwe samenwerking aan te kondigen.