Nieuws

Boekenscans Google in twee minuten gedrukt

Google heeft een deal gesloten met een fabrikant van instant boekdrukmachines. Dankzij die deal kan de Espresso Book Machine in twee minuten boeken afdrukken uit een selectie van twee miljoen exemplaren.

Google heeft On Demand Books (ODB) directe toegang verleend tot twee miljoen gescande boeken waar geen auteursrechten op zitten. ODB is de fabrikant van de Espresso Book Machine, waarmee complete paperbacks gedrukt kunnen worden.

Het idee is om de machines van ODB neer te zetten in universiteiten en boekenwinkels, waar klanten tegen betaling een pocketversie van een titel kunnen krijgen.

De software waarmee de Espresso Book Machine werkt, bevat functionaliteit om auteursrechten op titels te achterhalen, en automatisch licentiebetalingen te doen naar uitgevers, auteurs en andere rechthebbenden.

Het einddoel lijkt om alle titels in Google Books via de drukmachines te gaan aanbieden. Daarbij hangt natuurlijk veel af van de rechtszaak en de hoorzittingen die op dit moment in de VS gevoerd worden tegen de deal die Google met de uitgeversbonden heeft gesloten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business