Nieuws

Gratis content voor resellersites

Op 1 oktober start Tech Data met een nieuwe dienstverlening voor resellers. Td.media is een dienst die de websites van resellers gratis zal voorzien van content over een aantal geselecteerde leveranciers.

Uit onderzoeken blijkt dat negen op tien klanten op het internet informatie zoeken voor ze een aankoop doen. Daarom investeren ook vendors massaal om consumenten naar hun websites te lokken. Omdat de verkoop zelf via het kanaal verloopt, zoekt de potentiële koper naar diezelfde informatie op de sites van resellers. Alleen zijn er weinig resellers die over de tijd en de middelen beschikken om hun site up-to-date te houden. Td.media heeft daar de oplossing door microsites van fabrikanten te integreren in de websites van resellers. “Zo krijgt de fabrikant zekerheid dat alle laatste info over producten, oplossingen en acties ook snel op de site van de resellers staat”, zegt channel development manager Karel De Meersman van Tech Data. Het Tech Data Media Platform zorgt ook voor de samenstelling van een nieuwsbrief die de reseller zelf kan aanpassen en uitsturen. De reseller kiest zelf welke informatie hij al dan niet op zijn site of in zijn nieuwsbrief wil zien. En op termijn wordt een systeem opgezet waarbij de reseller ook zelf geld krijgt uit campagnes die de vendors op de resellersites laten lopen.

Voor de realisatie van dit project werkt Tech Data samen met het gespecialiseerde Channel Media Company, dat een soortgelijk project ook al uitrolde voor Tech Data Nederland. Daar zijn op 3 maanden tijd 400 resellers tot het systeem toegetreden, terwijl men verwachtte dat er dat na een jaar pas 500 zouden zijn. Ook in België wordt de doelstelling gezet op 450 deelnemende resellers na één jaar. Een aantal grote vendors (Microsoft, Cisco, Symantec, Samsung) doen al mee, andere worden momenteel nog druk bewerkt.

Td.media werd officieel gelanceerd tijdens meet-it. Resellers kunnen zich aanmelden voor td.media via de website van Tech Data of via hun account manager.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business