Het merk Tele2 verdwijnt in België. De aanbieder van vaste lijnen neemt vanaf 1 oktober de naam van zusterbedrijf Base over. Tele2 is van oorsprong Zweeds, maar de Belgische poot werd in 2007 overgenomen door het Nederlandse telecombedrijf KPN. Om die reden moest de merknaam Tele2 ten laatste in oktober 2010 verdwijnen. Base is van […]


Het merk Tele2 verdwijnt in België. De aanbieder van vaste lijnen neemt vanaf 1 oktober de naam van zusterbedrijf Base over.

Tele2 is van oorsprong Zweeds, maar de Belgische poot werd in 2007 overgenomen door het Nederlandse telecombedrijf KPN. Om die reden moest de merknaam Tele2 ten laatste in oktober 2010 verdwijnen. Base is van oorsprong een onderdeel van KPN.

Klanten van Tele2 worden per brief gecontacteerd over de naamsverandering. Die geldt enkel voor consumenten. Voor zakelijke gebruikers blijft de merknaam KPN Belgium in gebruik.


Pieterjan Van Leemputten schrijft over de Belgische telecommarkt en volgt de grote telefoonmakers. Hij onderscheidt zin en onzin over sociale media, wat vooral zijn buitensporig facebookgedrag moet verantwoorden. Daarnaast verdiept hij zich af en toe in privacy en beveiliging.