Nieuws

Misleiding kost Dell 4 miljoen dollar

Ruim een jaar nadat Dell en Dell Financial Services een rechtszaak tegen de staat New York hebben verloren, gaat de computerbouwer tot betaling van een schadevergoeding over.

Dell zal vier miljoen dollar betalen om de in 2007 gestarte zaak te schikken. In die rechtszaak beschuldigde aanklager Andrew Cuomo de pc-fabrikant van fraude, misleidende reclame en misleidende handelspraktijken. Onder die handelspraktijken zouden onder meer misleidende financieringen vallen en het niet honoreren van terugstortingen, garanties en servicecontracten.

Cuomo won de rechtszaak in mei 2008. Dell werd schuldig bevonden op alle bovengenoemde punten, en ook nog aan "grove schuldinningcontracten".

De aanklager laat weten dat de vier miljoen dollar gebruikt wordt om klanten te compenseren die door de handelswijze van Dell benadeeld zijn. Naast de betaling vereist de schikking dat Dell zijn advertenties, marketinguitingen en financiële handelswijzen verandert.

Zo moet onder meer voor de verkoop aan klanten duidelijk gemaakt worden of hun garantie- of servicecontract onder dienst aan huis valt. Ook moet er in advertenties staan hoeveel procent van de mensen in aanmerking komt voor de geadverteerde rente.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business