Nieuws

Windows 7-upgrade overlevingsgids

Wilt u de upgrade naar Windows 7 zo kort en pijnloos mogelijk maken? Volg dan deze zeven suggesties.

1. Start de installatie vanaf een flashdrive of externe harde schijf
Vergeleken met trage dvd’s kunt u uw installatietijd zo gemakkelijk vijf tot tien minuten verkorten. Als u een upgrade gaat uitvoeren, hoeft u niet meer te doen dan de inhoud van de dvd naar een externe drive te halen. Gaat u voor een schone installatie, dan moet u ervoor zorgen dat u vanaf uw gekozen medium kunt laden.

2. Verplaats enorme gegevensverzamelingen naar een andere schijf dan uw systeemschijf
Kopieer die enorme digitale mediacollectie naar een externe harde schijf, en verwijder (na verificatie van uw gegevens) de originelen uit de gebruikersmappen voordat u aan een upgrade begint. U kunt ze terugplaatsen als uw installatie is afgerond.

3. Controleer voor u begint de compatibiliteit
De Windows Upgrade Advisor draait voordat de werkelijke installatie plaatsvindt. Dat geeft u een overzicht van alle software die u geïnstalleerd hebt, en u kunt er meteen mee zien of de toepassingen wel compatibel zijn met Windows 7. Als u toepassingen vindt die vervangen of verwijderd moeten worden, doe dat dan voor u gaat installeren, zodat de set-up u weer een zorg minder geeft.

4. Doe uw voordeel met deze kans om van oude software af te komen
Open ‘Een programma verwijderen’ in het configuratiescherm en ga eens bij uw geïnstalleerde applicaties na wat u nu werkelijk gebruikt. Als u toepassingen vindt die u moet updaten of – beter nog – die u kunt missen, verwijder ze dan. De versies die geüpdatet moeten worden, kunt u na de installatie opnieuw installeren. Over de software die u kunt missen, hoeft u zich vervolgens niet meer druk te maken.
 
 

5. Upgrade niet alleen uw OS, maar ook uw harde schijf
Als u een beetje fanatiek bezig bent, is de kans groot dat uw huidige harde schijf al te klein is. Waarom haalt u niet tegelijk met een nieuw besturingssysteem ook een verse harde schijf in huis?

Als uw huidige desktop of notebook met een SATA-hardeschijf werkt, is dat niet de moeilijkste update die er is. Het lastigste deel van de klus is meestal de oude harde schijf verwijderen. Neem meteen een SATA-naar-USB-adapter erbij, zodat u de nieuwe harde schijf tijdelijk kunt verbinden met uw pc. Gebruik vervolgens een imagepakket zoals Acronis True Image, of gebruik de software die bij de schijf geleverd wordt.

Kloon uw bestaande harde schijf naar de nieuwe. Sluit vervolgens uw systeem af en vervang de oude drive door de nieuwe. De oude drive is meteen een perfecte tijdelijke back-up. Gaat er iets mis, dan kunt u altijd de oude schijf weer terug steken en belandt u bij uw beginpunt.

6. Zorg dat u de vereiste stuurprogramma’s klaar hebt voor u begint
Let in ieder geval op dat u de juiste stuurprogramma’s voor uw draadloze of bedrade netwerkkaart bij de hand hebt. Zonder een netwerkverbinding is het knap lastig om essentiële stuurprogramma’s of toepassingen te downloaden.

7. Maak een schone back-upimage als u klaar bent
Elke editie van Windows 7 bevat een back-uptoepassing waarmee u op een externe harde schijf of op beschrijfbare dvd’s een image van uw installatie kunt maken. Een redelijk schone image van Windows 7 past op twee tot drie beschrijfbare dvd’s. We gaan er dan van uit dat uw harde schijf niet vol met foto’s, video’s en documenten staat – vandaar dat stap 2 zo belangrijk is. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business