Chief information officers van bedrijven in de Benelux maken zich zorgen over de beschikbaarheid van goed personeel in de nabije toekomst. Dat schrijft het Nederlandse blad Computable op basis van een onderzoek dat IBM liet uitvoeren. Aan het onderzoek namen in de Benelux 104 CIO’s deel. Het dreigende tekort aan personeel zetten ze op de […]


Chief information officers van bedrijven in de Benelux maken zich zorgen over de beschikbaarheid van goed personeel in de nabije toekomst. Dat schrijft het Nederlandse blad Computable op basis van een onderzoek dat IBM liet uitvoeren.

Aan het onderzoek namen in de Benelux 104 CIO’s deel. Het dreigende tekort aan personeel zetten ze op de derde plaats in de lijst van hun grootste bekommernissen. Op de eerste plaats komen veranderingen in de markt, met druk op het ICT-budget als nummer twee.
 
De CIO’s in de Benelux hebben duidelijk een afwijkende mening van collega’s in de rest van de wereld. Die maken zich vooral zorgen over de economische ontwikkeling op korte termijn. Computable citeert Erwin Verstraelen die verantwoordelijk is voor het onderzoek in de Benelux: “Het valt op dat de CIO’s in de Benelux meer bezig zijn met de lange termijn en de vraag waar ze medewerkers vandaan moeten halen. Wereldwijd overheersen de kortetermijnzorgen.”
 
Verstraelen wijst er ook op dat CIO’s als gevolg van het tekort aan bekwaam personeel overwegen meer uit te besteden naar landen zoals India. “In eigen land zien ze een groot tekort ontstaan aan mensen met de noodzakelijke vaardigheden. Dat vangen ze nu alvast op met outsourcing.”
 
Over het rekruteren en behouden van goede informatici organiseert Minoc Business Press op 8 oktober een seminar in de reeks ‘Business meets IT’. Op het seminar over retention management komen onder meer praktische cases aan bod van bedrijven zoals Smals, Bull, USG Innotiv en KBC. Het seminar wordt geanimeerd door dagvoorzitter Bob Delbecque, ‘hofnar van het bedrijfsleven’.