Nieuws

Pro-Linux-groep koopt Microsoft-patenten

Een groep voorstanders van openbron software heeft 22 patenten die recent door Microsoft verkocht zijn in handen gekregen. De groep was bang dat de inhoud van de patenten tegen Linux gebruikt kon worden.

Het Open Invention Network zegt dat de patenten zijn aangekocht van Microsoft via een groep die onder de naam Allied Security Trust werkt. OIN zegt dat het op zijn beurt de patenten van die groep heeft gekocht, maar wil niet prijsgeven hoeveel er betaald is.

"De aankondiging van vandaag bewijst de aanhoudende toewijding van OIN om patenten die mogelijk relevant zijn voor Linux te verkrijgen", zegt de directeur van de groep, Keith Bergelt. "Het idee dat die patenten in handen van een andere groep zouden komen, was een dreiging die we met deze aankoop hebben afgewend. Dat staat los van de kwaliteit van de patenten en of ze werkelijk betrekking hebben op Linux."

Allied Security Trust zegt blij te zijn dat OIN de patenten heeft aangekocht. "De aankoop zorgt ervoor dat de belangrijke patenten niet gebruikt worden door ‘patenttrollen’ of anderen die Linux, en de vele bedrijven en individuen die met die belangrijke technologie bezig zijn, willen verstoren", zegt directeur van Allied Security Trust Dan McCurdy.

Patenttrollen zijn bedrijven die geld verdienen door aangeschafte patenten te gebruiken om rechtszaken te beginnen tegen bedrijven die er inbreuk op zouden maken, zonder zelf producten gebaseerd op de patenten te maken.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business