De Monster Employment Index van het aantal online jobaanbiedingen is afgelopen maand opnieuw gedaald, na twee maanden van stijging. Vergeleken met augustus 2008 waren er 12% minder online werkaanbiedingen, volgens de carrièresite Monster. In augustus zakte de index naar 104 punten, zo’n 2 punten lager dan in juli. Met die daling "volgt België de seizoensgebonden rekruteringstrends […]


 

De Monster Employment Index van het aantal online jobaanbiedingen is afgelopen maand opnieuw gedaald, na twee maanden van stijging. Vergeleken met augustus 2008 waren er 12% minder online werkaanbiedingen, volgens de carrièresite Monster.

In augustus zakte de index naar 104 punten, zo’n 2 punten lager dan in juli. Met die daling "volgt België de seizoensgebonden rekruteringstrends die deze tijd van het jaar kenmerken", luidt het. Uit de daling op jaarbasis – in augustus 2008 stond de index op 118 – kan echter afgeleid worden dat ook de gevolgen van de economische recessie een rol spelen.


Het aantal online vacatures daalde in professionele dienstverlenende sectoren zoals engineering en IT. De grootste winsten tegenover juli werden opgetekend in de financiële sector, de publieke sector en de sector opvoeding en opleiding.