Nieuws

IBM komt met desktop in de wolk

IBM heeft begin deze week een desktop in de cloud aangekondigd. Het gaat om een combinatie van een thin client, virtualisatie en de wolk.

Smart Business Desktop heet het nieuwe aanbod en het is een dienst, geen hardware. De technologie zal vanaf oktober beschikbaar zijn in Europa en Noord-Amerika.

IBM wil met de dienst zijn klanten helpen om dure hardwareaankopen te vermijden. Om van de Smart Business Desktop te kunnen genieten, zijn er weinig hardwarevereisten. Het volstaat om een pc of een thin client te hebben die straf genoeg is om een browser en Java te draaien. De gebruikers loggen in via een beveiligde verbinding over het internet.

IBM ziet de nieuwe desktop in de wolk als een onderdeel van een hele strategie rond desktopvirtualisatie. Die strategie draait rond het terugschroeven van de kost om pc’s aan de gang te houden: aankoop van hardware, ontplooiing en onderhoud.

IBM belooft dat klanten van Smart Business Desktop uiteindelijk minder hardware moeten kopen. Andere voordelen zijn volgens IBM flexibiliteit, schaalbaarheid en beveiliging. Aangezien al het onderhoud gecentraliseerd zit in de wolk, wordt het onderhoud inderdaad een pak simpeler.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business