Nieuws

Elektronicabeurs IFA wordt economische barometer

 

Donderdag gaat in Berlijn de elektronicabeurs IFA van start. Behalve een publieksbeurs met veel nieuwe snufjes, is het ook een belangrijke barometer voor de gezondheid van de technologiesector, en zelfs van de economie in het algemeen.

De Internationale Funkausstellung, zoals de IFA voluit heet, moet het niet hebben van de glitter en glamour die sommige andere elektronicabeurzen kenmerkt. De beurs won de voorbije jaren aan faam als de belangrijkste afspraak van de grote merknamen in de Europese consumentenelektronica (CE). De editie van dit jaar is al helemaal volgeboekt, waarmee de IFA onder meer een streepje voor heeft op de belangrijkste Amerikaanse beurs, de CES in Las Vegas. Die kampte begin dit jaar nog met tegenvallende exposanten- en bezoekersaantallen. Alles samen worden in Berlijn meer dan 1.200 exposanten uit zowat 60 landen verwacht, evenveel als vorig jaar.

Met de toenemende signalen dat de economische crisis over haar dieptepunt heen is, kijken analisten ook naar de IFA als een barometer voor het vertrouwen van de Europese consument. De aankoop van nieuwe consumentenelektronica is immers erg conjunctuurgevoelig, en op de IFA worden doorgaans al de voorspellingen gemaakt voor het belangrijke eindejaarsseizoen. Volgens beursorganisator Hans-Joachim Kamp is er in de sector alvast geen sprake meer van de doemgeluiden die begin dit jaar nog te horen waren.

De beurs gaat vrijdag van start en loopt nog tot woensdag 9 september. Belangrijke thema’s worden de opkomst van ‘groene’ en zuinige elektronica, de verbetering van de kwaliteit van beeldschermen, productdesign en de connectiviteit tussen tv’s en internet, aldus het marktonderzoeksbureau GfK.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business