De verkoop van de kleine netbooks is explosief gestegen, een trend die zich volgens onderzoeken ook de komende jaren zal doorzetten. Hoog tijd dus voor tassenspecialist Targus om op deze evolutie in te spelen. Targus lanceert een serie tassen die speciaal ontwikkeld zijn voor netbooks. De nieuwe netbook-tassen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en uitgaven. […]

De verkoop van de kleine netbooks is explosief gestegen, een trend die zich volgens onderzoeken ook de komende jaren zal doorzetten. Hoog tijd dus voor tassenspecialist Targus om op deze evolutie in te spelen.

Targus lanceert een serie tassen die speciaal ontwikkeld zijn voor netbooks. De nieuwe netbook-tassen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en uitgaven. Voor degenen die graag een aparte, kleine en lichte tas voor hun netbook gebruiken, die makkelijk is mee te nemen, heeft Targus een lichtgewicht schoudertas ontwikkeld én een”fietsvriendelijke” rugzak. Bovendien is de bestseller van Targus, de klassieke zwarte computertas, nu ook verkrijgbaar in een kleiner netbook-model, met plaats voor kabels en andere accessoires.
 
Targus baseert zich op cijfers van IDC om zich in de markt van netbooktassen te begeven. ”Een op de drie laptops die tegenwoordig wordt verkocht in de detailhandel is een netbook, en volgens cijfers van IDC is dit meer dan een verdriedubbeling in vergelijking met vorig jaar,” zegt Joan Feron, retail & distributie sales manager bij Targus Belgium. Omdat de netbook zelf niet duur is, heeft Targus de prijs voor zijn netbooktassen ook bewust laag gehouden.
 
Tot de nieuwe accessoires die Targus lanceert behoort ook een netbook-slot met een 4-cijferige code, wat het lastiger maakt om de draagbare pc te stelen. Verder is er ook een 4-ports USB hub. Omdat netbook-gebruikers hun kleinood vaak ook in een gewone tas steken, brengt Targus ook een slipcase uit, die de netbook tegen krassen beschermd.