Nieuws

Ebay verkoopt Skype

Ebay doet het internettelefoniebedrijf Skype van de hand. Ze verkopen 65% van de aandelen. De totale waarde van Skype wordt daarmee op 2,75 miljard dollar geschat.

Het is een kleine groep durfkapitalisten die het meerderheidsaandeel van Skype verwerft. Enkelen onder hen waren al van het begin betrokken bij Skype en zetelden zelf in de raad van bestuur.

“Dat betekent dat we weer een volledig onafhankelijk bedrijf zijn”, zegt Skype-topman Josh Silverman in een blogpost. “De nieuwe groep eigenaars gelooft passioneel in de missie en in de capaciteiten van het team om de missie te vervullen. Ik kan niet wachten.”

Ebay blijft 35% van de aandelen behouden. In totaal wordt de waarde van Skype op 2,75 miljard dollar geschat. Met het bericht bevestigt Skype eerdere geruchten uit de Amerikaanse krant The New York Times

Geen verrassing
De verkoop van Skype komt niet als een verrassing. Ebay zinspeelde er in april vorig jaar al op. Later kondigde het bedrijf aan dat het Skype in 2010 naar de beurs zou brengen.

De overname van Skype door Ebay voor uiteindelijk 3,1 miljard dollar wordt algemeen beschouwd als een miskoop. Het was Ebays bedoeling om de telefoondienst te benutten ter ondersteuning van andere activiteiten zoals zijn veilingsite en Paypal.
 
Het bedrijf had gehoopt dat Skype de communicatie tussen kopers en verkopers zou vergemakkelijken, en nieuwe modellen zoals "klik om te bellen" mogelijk zou maken. Skypes belangrijkste bron van inkomsten bleef echter de verkoop van Skype-out-minuten. De verwachte synergievoordelen bleven uit.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business