Nieuws

Truvo gaat in zee met Microsoft en Netlog

 

In de concurrentiestrijd met Google gaat Truvo, bekend van de Gouden en Witte Gids, samenwerken met spelers zoals Microsoft, Netlog en Beweb. Truvo heeft intussen ook een speciale internetafdeling die klanten onder meer helpt bij hun positionering in Google.

Truvo heette vroeger Promedia en is het bedrijf dat jaarlijks miljoenen exemplaren van de traditionele Gouden en Witte Gids op de markt brengt. Het bedrijf heeft ook websites als goudengids.be. “40% van onze omzet komt intussen uit online”, aldus Martine Bayens, managing director van Truvo.

Om dat aandeel nog op te drijven, gaat het bedrijf een exclusief partnership aan met Microsoft, met het sociale netwerk Netlog en de internetregie Beweb. De samenwerking met Microsoft uit zich onder meer door de integratie van de zoekrobot van de Gouden Gids op de homepage van msn en op Bing maps, de kaartapplicatie van Microsofts zoekmotor.

Bij Netlog zijn de adverteerders van Truvo ook aanwezig op de profielpagina van alle Netlog-leden. Truvo streeft ernaar om jaarlijks 180 miljoen advertenties naar de leden van Netlog te verspreiden. Ten slotte kunnen de Truvo-adverteerders ook verschijnen op de meer dan 70 Belgische websites die Beweb in portefeuille heeft.

Martine Bayens van Truvo wil niet met zoveel woorden zeggen dat die partnerships in het licht van de strijd met Google staan. Al lijkt het wel dat zowel Truvo als Google zich voor hun advertenties voor een flink stuk richten op kmo-klanten.

Googlediensten
Misschien nog opmerkelijker dan de partnerships is de nieuwe afdeling rond SEO (search engine optimization) en SEA (search engine advertising) die Truvo momenteel uitbouwt. Daar geven een twintigtal Truvo-medewerkers advies en diensten rond de positionering van websites in Google. Vermoedelijk een van de grootste afdelingen in ons land die dergelijke diensten bieden. Daarnaast plant Truvo, volgens Martine Bayens, na de zomer ook een aanbod waarbij het zijn klanten een eigen (mini)site wil aanbieden.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business