Nieuws

Wifi-operator Cherry van start

Na een kleine hype in de Belgische blogosfeer gaat de nieuwe mobiele operator Cherry van start. Het bedrijf laat je gsm-gesprek via wifi verlopen. De ideale oplossing voor wie veel belt of perfecte binnenhuisdekking wil.

Cherry is een virtuele operator op het netwerk van Base, maar speelt zijn eigen troeven uit met wifi. Wie op een draadloos netwerk zit, kan tegen een maandelijks forfait gratis bellen naar vaste en mobiele nummers.

Smartphone
Concreet werkt Cherry via een smartphoneapplicatie die je als abonnee installeert. Momenteel ondersteunt die 25 toestellen maar de lijst wordt nog uitgebreid. Zo is de applicatie voor Blackberry en de iPhone in ontwikkeling. Voor eind dit jaar worden ook toestellen op Android ondersteund.

Abonnementen
Momenteel heeft de nieuwe operator drie abonnementen van 14,26 en 42 euro per maand. Bij die laatste bel je (binnen wifi-gebied) gratis naar vaste en mobiele nummers in België. Alle drie bevatten ze ook tien euro beltegoed voor gesprekken via het gsm-netwerk.

Als je terugvalt op het gsm-netwerk, betaal je 22,2 cent per minuut naar alle binnenlandse nummers. Een sms kost, ongeacht het netwerk, tien cent. Mobiel dataverkeer (via Edge) kost zonder data-abonnement een halve euro per megabyte.

Het handige aan Cherry is dat de operator een naadloze overgang belooft tussen het wifi-signaal en de zendmast van de operator. Tegelijk kunnen gebruikers ook aangeven dat ze enkel via wifi willen bellen. Dat moet voorkomen dat ze in het buitenland plots met hoge roamingkosten zitten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business