Nieuws

Geen prijsplafond op nationale sms

Een verlaging van de prijs van een nationale sms tot maximaal 6 cent is niet mogelijk. "Hoe graag ik dat ook zou willen, Europa laat geen maximumprijs toe", reageert minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne op de vraag van Test-Aankoop.

De liberale minister verwacht vooral heil van meer concurrentie om de prijzen voor de consumenten te drukken. De ministerraad heeft dit voorjaar beslist om een nieuwe operator op de markt toe te laten.

De veiling van die vierde mobilofoonlicentie, naast de bestaande spelers Proximus, Mobistar en Base, zal in het najaar plaatsvinden. "We zijn de voorbereiding van die veiling aan het treffen", aldus Van Quickenborne telefonisch van op vakantie in Zuid-Frankrijk. Telenet en VOO hebben na de aankondiging van de regeringsplannen laten weten interesse te hebben in de licentie.


Recordboete
De politicus merkt verder op dat de tarieven voor gsm-gebruik de voorbije jaren met 20 tot 30 procent zijn gedaald en dat de overheid wel degelijk optreedt als de concurrentie in het gedrang komt. Van Quickenborne wijst daarbij op de recordboete van 66,2 miljoen euro, die de Raad voor de Mededinging eind mei aan Proximus heeft opgelegd wegens misbruik van zijn dominante marktpositie op de bedrijvenmarkt in 2004 en 2005.

"Consumenten kunnen sinds een maand of vijf via bestetarief.be op de website van het BIPT de voordeligste tarieven voor mobiele en vaste telefonie opzoeken. Veranderen van operator is nergens makkelijker in Europa", aldus nog de minister.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business