De Amerikaanse antitrustautoriteiten hebben hun goedkeuring gegeven voor Oracles plan om Sun Microsystems over te nemen voor 7,4 miljard dollar. Het groen licht kwam er eerder dan verwacht. De zegen van het Amerikaanse departement van Justitie is een grote stap in de goede richting voor Oracle. Maar er blijft het probleem van de Europese antitrustautoriteiten. […]

Advertentie

De Amerikaanse antitrustautoriteiten hebben hun goedkeuring gegeven voor Oracles plan om Sun Microsystems over te nemen voor 7,4 miljard dollar. Het groen licht kwam er eerder dan verwacht.

De zegen van het Amerikaanse departement van Justitie is een grote stap in de goede richting voor Oracle. Maar er blijft het probleem van de Europese antitrustautoriteiten. Oracle heeft hen pas heel laat op de hoogte gebracht van de deal, waardoor een goedkeuring van Europa nog wel even kan uitblijven.

Begin september weet Oracle of er bijkomend onderzoek nodig is. Europa maakt zich immers zorgen over de combinatie van Oracle en Sun. Het is mogelijk dat de acquisitie van de MySQL-databank een oneerlijk competitief voordeel geeft.