Blackberry-maker Research in Motion (RIM) is momenteel het snelst groeiende bedrijf ter wereld. Dat blijkt uit een nieuwe rangschikking van Fortune. Het zakenblad houdt bij de rangschikking rekening met een combinatie van winst, omzet en rendement (return on investment) gedurende de laatste drie jaar. Het Canadese RIM doet goede zaken. De winst is de laatste […]

Blackberry-maker Research in Motion (RIM) is momenteel het snelst groeiende bedrijf ter wereld. Dat blijkt uit een nieuwe rangschikking van Fortune.

Het zakenblad houdt bij de rangschikking rekening met een combinatie van winst, omzet en rendement (return on investment) gedurende de laatste drie jaar. Het Canadese RIM doet goede zaken. De winst is de laatste jaren met 84 procent gestegen, de omzet met 77 procent en het rendement met 45 procent. In de vorige rangschikking van Fortune kwam het bedrijf niet eens voor.

China
Op de tweede plaats staat de Amerikaanse chipfabrikant Sigma Designs. Het Chinese internetbedrijf Sohu.com is de nieuwe nummer drie. In de top tien staat ook nog een andere speler uit China. Volgens Fortune is een en ander het gevolg van de internetboom in dat land. Daarnaast kende China de afgelopen jaren een ongeziene economische groei.