Nieuws

Toenadering tussen Selexion en BIASS

Het komt tot een toenadering tussen de aankoopgroeperingen Selexion en BIASS. De Euronics-koepel waartoe Selexion behoort, neemt een minderheidsparticipatie in BIASS. Daardoor vergroot de onderhandelingskracht richting leveranciers van beide aankoopgroeperingen.

“BIASS en Euronics blijven gescheiden juridische entiteiten,” benadrukt Walter Van Uytven, nog tot eind deze maand voorzitter van BIASS. Van Uytven is de oprichter van BIASS, maar recent raakte bekend dat hij vanaf 1 september aan het hoofd komt van de KMO-IT afdeling van Belgacom. Het zijn de aandelen van Van Uytven in BIASS die overgenomen worden door Euronics.
 
De geschiedenis van Euronics in België gaat al terug tot 1962, toen de coöperatieve verenging Tera opgezet werd door zeven verdelers in het Antwerpse. Sedert de overname van Action Shop in 2005 is Euronics vooral bekend onder de merknaam Selexion. Tot de Euronics koepel behoorden al 196 zelfstandige winkels, met BIASS komen er nog eens een 30-tal bij. Selexion heeft vijf business units, IT is er één van.
 
“Selexion en BIASS zijn zeer complementair,” zegt Van Uytven. “De Selexion winkels mikken in de eerste plaats op retail maar hebben ook een klein beetje B2B. Van de kant van BIASS is het omgekeerd. De leden van BIASS mikken in de eerste plaats op de KMO. Uiteraard spreken zowel Selexion als BIASS met dezelfde leveranciers, dat maakt de combinatie zeker sterker.” Van Uytven wijst er ook op dat BIASS nu een Europese verankering krijgt dank zij de Europese Euronics organisatie. Die vertegenwoordigt in 29 landen meer dan 11.000 winkels en was in 2008 goed voor een omzet van 14,4 miljard.
 
Het dagelijks strategisch management van BIASS komt in handen van Marc De Swaef, Guido De Geest wordt voorzitter van de raad van bestuur van BIASS. Gedelegeerd bestuurder wordt Euronics België, vertegenwoordigd door Hans Carpels. Van zijn kant wordt Walter Van Uytven bestuurder bij Euronics België. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business