Nieuws

Intensieve gsm'ers betalen veel in België

De kostprijs van mobiele telefonie in ons land zit internationaal in de middenmoot voor weinig frequente bellers. Maar bij intensief gsm-gebruik is ons land het op zes na duurste van alle onderzochte Oeso-landen.
In Nederland, Finland en Zweden is de gemiddelde gsm-gebruiker het goedkoopst af, zo blijkt uit een vergelijkende prijsstudie van de Oeso, de organisatie van belangrijkste industrielanden. Het duurst is mobiel bellen in de VS, Spanje en Tsjechië.

De Oeso vergeleek de kosten voor een gsm-gebruiker die weinig, gemiddeld of veel van zijn mobieltje gebruikmaakt. Uit de studie, die in de zomer van vorig jaar werd uitgevoerd, blijkt vooral dat er grote prijsverschillen bestaan per land. Voor een jaarlijks pakket van 780 telefoonoproepen, 600 sms-en en 8 multimediaberichten verschillen de kosten van 11 tot 53 dollar per maand, afhankelijk van het land.

Sinds 2006 is de prijs van het gsm-gebruik met gemiddeld 21 procent gedaald voor de kleinverbruikers en zelfs met 32 procent voor zij die veelvuldig bellen en tekstberichten doorsturen.

Het goedkoopst is een gemiddeld gsm-gebruiker af bij onze Noorderburen, gevolgd door Finland en Zweden.

België bevindt zich in de middenmoot voor wat een laag gsm-gebruik betreft. Maar bij intensief gsm-gebruik, blijkt ons land het op zes na duurste van alle onderzochte Oesolanden.

De studie houdt geen rekening met speciale tariefplannen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business