Nieuws

LG Electronics pakt uit met eerste LED monitor

LG Electronics (LG) introduceert zijn eerste LED-monitor; de ultradunne LG W2286L-monitor. Met een dynamische contrastratio van 2.000.000:1 geeft de W2286L foto’s, films en games tot in de kleinste details weer. Deze LCD-monitor met LED-backlight is mooi vormgegeven en heel energiezuinig.

Goed nieuws voor resellers die verkopen aan milieubewuste klanten: de monitor gebruikt gemiddeld veertig procent minder stroom dan een reguliere CCFL-monitor. Bovendien bevat de LG W2286L-monitor geen kwik.
 
De slanke monitor is geheel pianozwart en er is geen rand zichtbaar. Hierdoor heeft de LG W2286L een strakke uitstraling. LG besteedde extra aandacht aan de bediening van de LG W2286L. De enige zichtbare knop is de aan- en uitknop die voorzien is van LED-verlichting. De andere bedieningsknoppen zijn weggewerkt onder de rand en laten alleen een zachtrode gloed zien als de gebruiker met zijn/haar hand in de buurt komt. Door gebruik te maken van LED-backlight is de LG W2286L slechts 20,5 mm dik. Dit is een derde dunner dan de meeste monitoren met CCFL-backlight.
 
De LG W2286L heeft een resolutie van 1680 x 1050 pixels en een reactietijd van 2ms. Een andere nieuwe feature – Auto Bright – past de beeldweergave aan het licht in de kamer en de content op het scherm aan. Zo is het beeld altijd optimaal en bespaart de monitor tegelijkertijd energie. De twee HDMI-poorten zorgen ervoor dat de LG W2286L is aan te sluiten op pc’s, gameconsoles en Blu-ray-apparatuur voor optimale beeldkwaliteit. In Cinema Mode ervaren gebruikers online video veel beter dan op een standaardscherm. Met één druk op de knop zien ze alleen de video en wordt de rest van het beeld zwart. Time Control geeft automatische herinneringen weer, die aangeven dat het tijd is voor een pauze. De 4:3-modus vult het scherm uit bij films, games en programma’s die gemaakt zijn voor ouderwetse vierkante beeldschermen met minimale vervorming. EZ Zooming geeft de ogen rust door het beeld automatisch in een lagere resolutie weer te geven, zodat tekst eenvoudiger te lezen is.
 
De LG W2286L 22-inch met een16:10-ratio is verkrijgbaar vanaf eind augustus 2009 voor een consumentenadviesprijs vanaf 279 euro incl. btw. LG Electronics verdeelt zijn producten via Bas Distribution, Europea, Ingram Micro en Tech Data.
 
In IT Reseller 16 brengen we een volledig dossier over monitoren. IT Reseller 16 verschijnt op 18 september en is ook beschikbaar op de IT Reseller stand op meet-it (17 september).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business