Nokia wil een groot aantal smartphones binnenkort gaan uitrusten met het het openbronplatform Maemo. Symbian zou verouderd zijn. Dat meldt de Financial Times Deutschland vandaag. Maemo is royaltyvrije software die is ontwikkeld voor Nokia’s reeks van zakcomputers, Internet Tablets genaamd. In de komende weken al verschijnen de eerste Nokia’s met Maemo mogelijk al op de markt. "Symbian […]

Advertentie

Nokia wil een groot aantal smartphones binnenkort gaan uitrusten met het het openbronplatform Maemo. Symbian zou verouderd zijn. Dat meldt de Financial Times Deutschland vandaag.

Maemo is royaltyvrije software die is ontwikkeld voor Nokia’s reeks van zakcomputers, Internet Tablets genaamd. In de komende weken al verschijnen de eerste Nokia’s met Maemo mogelijk al op de markt. "Symbian is veel te plomp om pas te kunnen houden met moderne besturingssystemen", aldus een anonieme bron bij Nokia. "Wij moeten reageren."

Iphone
Volgens Gartner heeft Nokia momenteel iets minder dan de helft van de smartphonemarkt in handen. Het bedrijf heeft vooral concurrentie te duchten van de Iphone van Apple en de Blackberry van RIM. Al vormen telefoons met Googles besturingssysteem Android erop ook een bedreiging.

Vorig jaar heeft Nokia Symbian volledig overgenomen, voor zo’n 264 miljoen euro. De Finnen hebbende complete software ondergebracht in de Symbian Foundation. Die stichting zal het mobiele besturingssysteem met de hulp van vrijwilligers verder ontwikkelen.  

Advertentie