Nieuws

IT-bedrijven wapenen zich tegen Mexicaanse griep

Grote internationale bedrijven wapenen zich tegen de Mexicaanse griep. Handig meegenomen is dat ze besparingsmaatregelen voor de economische crisis daarbij opnieuw kunnen gebruiken.

Vooral het einde van de vakantie lijkt enige nervositeit te veroorzaken. Als alle werknemers terugkeren uit vakantie, kan het zijn dat er eentje besmet is. Die kan dan wel eens het hele bedrijf aansteken. Niet alleen vervelend voor de werknemers, maar ook voor de klanten.

De grote bedrijven vaardigen protocols uit met richtlijnen voor de werknemers. Het gaat verder dan vanzelfsprekendheden over hoesten en handen geven. Een werknemer met symptomen wordt in veel gevallen verzocht thuis te blijven om zijn virus niet aan collega’s door te geven.

Videoconferenties 
"Als iemand Mexicaanse griep blijkt te hebben, dan wordt nagegaan met wie hij contact heeft gehad", vertelt Dirk Rosier van hostingaanbieder Easynet. "Die mensen moeten dan thuisblijven en kunnen nog verder werken met videoconferencing."

Ook netwerkspecialist Juniper vraagt mensen thuis te blijven als ze symptomen hebben. Om het risico op besmetting nog te verminderen, wordt het internationaal reizen zelfs afgeraden. Hoe minder luchthavens je bezoekt, des te kleiner de kans op besmetting, luidt de redenering.

Videoconferenties en minder reizen: hier zien we twee maatregelen terugkomen die tijdens de crisis al werden aangehaald als besparingsmaatregel. Deze keer niet om uitgaven te beperken, wel om rechtstreeks contact met risicogroepen te vermijden.

Certificaten
De Indische outsourcer Mahindra Satyam houdt zijn mensen niet thuis. "Dat kan niet, want we leveren een dienst op basis van het global delivery-model", zegt Benelux-baas Sandy David. "We moeten wel veel reizen. Al kunnen we het tot een minimum beperken."

Wel garandeert Mahindra Satyam een permanente dienstverlening aan klanten. Daarbij werpt het bedrijf certificaten in de strijd: ISO-achtige garanties dat de outsourcer zijn contract kan nakomen.

“We hebben trouwens een algemeen draaiboek voor pandemieën", merkt David op. "Dat geldt voor de vogelgriep die we onlangs kenden en nu ook voor de Mexicaanse griep. Daarbovenop hebben we bijkomende maatregelen als er specifieke bedreigingen zijn, zoals nu."

Blijkt een van de medewerkers van Mahindra Satyam dan toch besmet te zijn, dan gaat die persoon in quarantaine. Hij draagt zijn kennis dan over aan zijn vervanger.

Flexibele licenties
Juniper ziet dat met de Mexicaanse griep de interesse in noodlicenties toeneemt. Hun zogenaamde ‘In Case of Emergency’- of ICE-licenties laten toe om gedurende een korte periode een heel groot aantal licenties te nemen, zonder langdurige toewijding.

Klanten benutten hun netwerkapparatuur niet ten volle, zo besparen ze licentiekosten. Om bij een pandemische uitbraak van Mexicaanse griep toch veel mensen thuis te laten werken, is de ICE-licentie makkelijk meegenomen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business