Nieuws

Windows-upgrade veel duurder in Europa

Europeanen betalen tot 163 procent meer voor een upgrade van Windows 7 dan Amerikanen. Dat berekende het Amerikaanse IT-blad Computerworld.

Microsoft lanceert op 22 oktober het Windows Anytime-upgradeprogramma voor Windows 7. Klanten kunnen daarmee een bestaande versie van Windows 7 upgraden naar een versie die meer kan. Dat is dan de Home Premium- of de Professional-versie. Ook Belgen zullen hiervan gebruik kunnen maken.

Uit prijslijsten van Microsoft blijkt dat er een groot verschil is tussen wat Europeanen en Amerikanen betalen. De upgrade van Windows 7 Home Premium naar Professional zou in Frankrijk en Duitsland 163 procent duurder zijn dan in de Verenigde Staten. Om van Starter naar Professional te gaan, moeten Europeanen 111 procent meer op tafel leggen.

Het meest waarschijnlijke scenario, een upgrade van Starter naar Home Premium, vertoont het kleinste verschil. Dat kost in Europa maar 23 procent meer.

Waarom upgraden?
Microsoft mikt met Windows Anytime vooral op klanten die een minilaptop kopen. Daarop zal de Starter-versie staan. Dat besturingssysteem volstaat ruimschoots om te mailen en te surfen. Volgens Microsoft gaan gebruikers snel genoeg vaststellen dat ze hun minilaptop gebruiken als een volwaardige pc. En dan zullen ze willen upgraden naar Home Premium.

Een upgrade van Starter naar Home Premium zou een Amerikaan 79,99 dollar kosten. Een rekensommetje met de cijfers van Computerworld leert ons dat de Europese prijs voor zo’n upgrade net onder de 70 euro ligt.

Microsoft-woordvoerder Aurélie Couvreur benadrukt wel dat de Europese prijzen van de Anytime Upgrades voor Windows 7 nog niet openbaar zijn. Volgens haar liggen de prijzen nog niet helemaal vast. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business