Nieuws

Google-baas weg bij Apple

Eric Schmidt, de algemeen directeur van Google, trekt zich terug uit de raad van bestuur van Apple vanwege het toenemende aantal belangenconflicten.

Het aftreden van Schmidt is geen verrassing. De beurstoezichthouder Federal Trade Commission had aangekondigd dat zij de positie van Schmidt onder de loep wilde nemen.

Schmidt zetelt in die raad sinds augustus 2006. Sinds die tijd zijn beide bedrijven rechtstreekse concurrenten geworden op verschillende gebieden. Telefoons met Googles besturingssysteem Android concurreren bijvoorbeeld met de Iphone van Apple.

Chrome OS
Bij besprekingen in de raad van bestuur over de Iphone was Schmidt nooit aanwezig. Maar vorige maand kondigde Google ook een besturingssysteem voor pc’s aan, Chrome OS. Dat zou niet alleen concurreren met Microsoft Windows, maar ook met Mac OS van Apple.

In een persbericht verwijst Apple-baas Steve Jobs expliciet naar die twee producten van Google. “Nu Google verschillende kernmarkten van Apple betreedt met Android en nu Chrome OS, wordt Eric minder effectief als bestuurslid, omdat hij zich tijdens een nog groter deel van onze vergaderingen moet terugtrekken vanwege potentiële belangenconflicten.” Aldus de Apple-topman, die onlangs weer aan het werk ging na een lange afwezigheid wegens ziekte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business