De Federale Communicatie Commissie (FCC) van de VS onderzoekt het weigeringsbeleid van Apples App Store. In deze winkel kan software voor de Iphone worden aangeboden. Volgens CNN wil de FCC wil weten waarom Apple de applicatie Google Voice heeft geschrapt. Ook andere toepassingen die het programma gebruiken, werden plots verboden. Naast Apple hebben Google en […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De Federale Communicatie Commissie (FCC) van de VS onderzoekt het weigeringsbeleid van Apples App Store. In deze winkel kan software voor de Iphone worden aangeboden.

Volgens CNN wil de FCC wil weten waarom Apple de applicatie Google Voice heeft geschrapt. Ook andere toepassingen die het programma gebruiken, werden plots verboden.

Naast Apple hebben Google en gsm-operator AT&T een brief met een verzoek om uitleg gekregen. Het is nog geen formeel onderzoek, aangezien er geen klacht is ingediend.

Doorschakelen
Met Google Voice is het mogelijk om vanaf één nummer telefoons door te schakelen naar je gsm, de telefoon thuis of op het werk. Voicemails kunnen worden omgezet in tekstboodschappen. In principe is het met het doorschakelen mogelijk om gratis te sms’en en goedkopere internationale gesprekken te voeren.

De brieven van de FCC zijn een deel van een bredere kijk op de praktijk van exclusiviteitscontracten tussen telefoonmakers en operatoren. Zo lijkt het erop dat AT&T als exclusieve Iphone-aanbieder niet blij was met de toepassing. Tegelijk heeft Apple de applicatie weggehaald zonder duidelijke uitleg.

Ook ontwikkelaars doen regelmatig hun beklag over hoe Apple toepassingen weigert zonder duidelijke reden. Michael Arrington van de blog Techcrunch zei zelfs zijn Iphone en bijhorend abonnement op te zeggen vanwege de werkwijzes van Apple en AT&T.