Nieuws

Melexis lijdt bijna 8 miljoen euro kwartaalverlies

Melexis heeft tijdens het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies geleden van 7,93 miljoen euro, voornamelijk door de afschrijving van de CDO-portefeuille. Dat heeft de Belgische producent van halfgeleiders voor de auto-industrie donderdag bekendgemaakt.

Melexis zal geen interimdividend uitkeren ‘omwille van de huidige omstandigheden’. Het bedrijf houdt wel vast aan zijn omzetverwachting voor 2009 van 118 tot 123 miljoen euro.

De omzet voor het tweede kwartaal bedroeg 28,2 miljoen euro, of een daling met 45 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2008 en een stijging met 25 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar.

Het bedrijfsresultaat bedroeg -0,6 miljoen euro, tegenover 9,4 miljoen euro een jaar eerder. Melexis noteerde een bijkomend financieel verlies van 10,12 miljoen euro in het tweede kwartaal op de reële waarde van de CDO (collateralized debt obligations of herverpakte kredieten)-portefeuille. Die CDO-portefeuille is nu volledig afgeschreven.

Als gevolg daarvan kwam het nettoverlies uit op 18 cent per aandeel, tegenover een nettowinst van 20 cent per aandeel tijdens hetzelfde kwartaal van vorig jaar. In de eerste helft van dit jaar realiseerde Melexis een kostenbesparing van 4,6 miljoen euro.

Omdat de autoverkoop in China die in de Verenigde Staten voorbij gestoken is gaat Melexis een verkoop- en application engineering-kantoor opzetten in Shanghai. ‘Tegen einde 2009 zal dit kantoor volledig operationeel zijn’, zegt Melexis-topman Rudi De Winter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business