De Zweedse telecommunicatiespecialist Ericsson gaat Nortels CDMA- en LTE-afdelingen kopen. Nokia Siemens Networks en Research in Motion bleken ook geïnteresseerd, maar bijten in het zand. Ericsson heeft 1,13 miljard dollar veil voor de CDMA- en LTE-afdelingen van Nortel. Daarmee zou het patenten en contracten met telecomoperatoren overnemen. Er gaan ook 2.500 mensen over. Ericsson heeft […]

Advertentie

De Zweedse telecommunicatiespecialist Ericsson gaat Nortels CDMA- en LTE-afdelingen kopen. Nokia Siemens Networks en Research in Motion bleken ook geïnteresseerd, maar bijten in het zand.

Ericsson heeft 1,13 miljard dollar veil voor de CDMA- en LTE-afdelingen van Nortel. Daarmee zou het patenten en contracten met telecomoperatoren overnemen. Er gaan ook 2.500 mensen over.

Ericsson heeft voor de overname een biedstrijd met Nokia Siemens Networks gewonnen. Zij waren ook in de running om Nortel over te nemen.

De deal is nog niet helemaal rond. De autoriteiten moeten immers nog hun goedkeuring geven. Er is ook nog een juridisch probleem: Research in Motion, producent van Blackberry, beweert dat het oneerlijk uitgesloten is van het biedingsproces. Ze spannen een proces aan omdat hun bod van 1,1 miljard dollar niet aanvaard werd door Nortel omdat ze niet op andere afdelingen van Nortel willen bieden.