Nieuws

McAfee versterkt aanbod security-as-a-service

Beveiligingsspecialist McAfee lanceert een nieuwe versie van zijn Total Protection Service. Dit aanbod speelt in op de trend naar beveiliging als dienstverlening. Partners van McAfee kunnen via Total Protection Service beveiligingsdiensten aanbieden aan hun klanten. Ze kunnen makkelijker het beheer van de klant zijn beveiliging overnemen, en daar mooie rapportages over aanmaken.

De nieuwe versie van Total Protection Service biedt vooral een uitbreiding naar grote ondernemingen. KMO’s waren eerder al vertrouwd met het aanbod. Volgens McAfee beschermt de dienst nu al vijf miljoen gebruikers. Bedrijven zien in security as a service vooral een middel om toch volledige bescherming te genieten, maar zelf minder infrastructuurkosten te dragen. Doordat de beveiligingsinfrastructuur offsite door McAfee beheerd wordt, vereenvoudigt dit model de bedrijfsveiligheid door updates en upgrades te automatiseren en de operationele kosten in onderhoud en ondersteuning voortdurend te verminderen. Naar eigen zeggen zorgt McAfee met het SaaS model voor gemiddelde kostenverlagingen tot wel 50 procent.
 
Value-added Partners kunnen met McAfee een eenvoudig implementeerbare SaaS oplossing leveren, hun security portfolio uitbreiden en hiermee extra inkomstmogelijkheden creëren. Het McAfee Partner Security Service programma, in combinatie met het Internetgebaseerde Partner Security Dashboard, biedt de nodige applicaties om de gebruiksvriendelijkheid van orderadministratie en het extern beheer van Total Protection Service te garanderen. Het Partner Security Dashboard biedt partners eenvoudig licentiebeheer en remote zichtbaarheid van hun beheerde klanten.
 
McAfee blijft overigens op zoek naar nieuwe partners, onder meer ook voor dit dienstenaanbod. “We hebben een verkoopsmodel dat gericht is op 2-tier distributie,” zegt country manager Belux Erik Notermans van McAfee. “Ook in België volgen we dat model voor 100%”. Het Global Security Alliance programma van McAfee kent drie partnerniveaus (Elite, Premier en Associate), afhankelijk van de certificaties en specialisaties die een partner heeft. Hoe hoger het niveau, hoe meer ondersteuning een partner krijgt van McAfee.
 
Doordat het bedrijf de laatste tijd uitbreidde door overnames (bv Secure Computing, Solidcore, Safeboot) is ook zijn portfolio veel breder geworden en zoekt het naar partners die deze nieuwe specialisaties beheersen. “Voor resellers is het belangrijk om weten dat we helemaal gefocust zijn op security,” haalt Notermans aan als argument voor resellers om voor McAfee te kiezen. Binnen het partnerprogramma is er ook een rebate structuur die partnership aantrekkelijk maakt.
 
McAfee verdeelt zijn producten in België via Tech Data en Ingram Micro, terwijl CDG er als verdeler bij kwam door de overname van Secure Computing. Begin dit jaar werd een punt gezet achter de samenwerking met Westcon Security.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business