Nieuws

Exact ziet enkel Saas groeien

Exact, het Nederlandse bedrijf dat vooral bekendstaat als leverancier van boekhoudsoftware, zag zijn omzet in de eerste helft van 2009 beperkt tot 117,6 miljoen euro. Vorig jaar was het eerste semester goed voor een omzet van 130,1 miljoen euro. Ook de winst – 19,5 miljoen euro – en winstmarge per aandeel – 16,6% – gingen lichtjes achteruit vergeleken met de cijfers van vorig jaar, respectievelijk 22,4 miljoen euro en 17,2%.

Wel bleef Exact Online, de Saas (Software-as-a-service)-versie van hun software, het goed doen. Het totaal aantal abonnementen groeide met 45% tot ruim tienduizend. In België lopen ruim 1200 abonnementen op Exact Online, waarmee ruim 2500 administraties worden beheerd.

En daar mag het niet bij blijven, meent Stefaan Missiaen, business unit manager van Exact Online: “Financiële managers kennen onvoldoende de meerwaarde van een online platform. Ze staan eerder weigerachtig tegenover verandering en vrezen onder meer de risico’s en problemen die bij een overschakeling komen kijken. Het komt er dus op aan om de financiële beroepen te overtuigen van de voordelen van online boekhouden zoals het continu up-to-date zijn van voor alle gebruikers, identieke data die overal raadpleegbaar zijn, tijdswinst en minder overbelasting van de eigen server.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business